MTV online cu toate videoclipurile!
News - News

Super cool! Recent a fost lansat siteulhttp://www.mtvmusic.com, care aduce pe monitoarele voastre toate videoclipurile rulate vreodata la MTV. Pacat ca nu le merge embedul.

 

Depeche Mode

 

 
Depeche Mode la Bucuresti, 16 mai 2009!
News - News

later edit: concertul a fost anulat

Depeche Mode revine la Bucuresti sambata 16 mai 2009, Parcul Izvor in cadrul Tour of the Universe.

Concertul este organizat de Emagic.

Biletele pentru concertul Depeche Mode de la Bucuresti au fost puse in vanzare incepand cu 27 octombrie, atat online pe www.myticket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta.

depeche-mode-tour-of-the-universe.jpg

La cererea trupei, in perioada 20 – 26 octombrie, membrii fan-club-ului Depeche Mode au putut achizitiona in avans bilete, de pe pe site-ul www.myticket.ro.

Sursa: feeder.ro & metalhead.ro

 
Razie in cluburile timisorene
News - News

razie cluburi de noapteInspectorii de Munca, Garda Financiara si politistii au luat la bani marunti, sambata noapte, mii de timisoreni care isi faceau veacul prin cluburile de noapte. Razia inspectorilor si politistilor a urmarit depistarea celor care angajeaza dansatoare la negru dar si pe cei care vand bauturi alcoolice minorilor.

Intr-un bar in care angajatele au refuzat sa se legitimeze si au facut scandal, a fost nevoie de interventia mascatilor.

Inspectorii de munca si de la Garda Financiara, insotiti de politisti au vrut sa verifice legalitatea functionarii acestor cluburi.

Putin dupa miezul noptii cei aflati in barurile de noapte au fost verificati.

Unii tineri nu au fost incantati asa ca a fost nevoie de mascati pentru ca acestia sa se linisteasca. Zeci de tinerii fara acte si-au incheiat noaptea la politie.

Intr-unul din cluburile verificate au fost gasiti mai multi minori. Administratorul s-a disculpat.

"Probabil s-au strecurat, nu stiu. Pe care ii banuiesc ii verific. Deci nu verific absolut pe toti clientii", administratorul clubului.

 
News - News

Otilia Ploscariu, agenda.ro

concert carreras strandul tineretului_13

Patru bisuri pentru Jose Carreras


Concertul Carreras la Timisoara s-a incheiat. Maestrul a fost aplaudat la scena deschisa, fiind rechemat pentru patru bisuri. Celebrul tenor a primit cele mai inalte distinctii din partea Primariei Timisoara si din partea Ordinului Suveran Sfantul Ioan de Ierusalim - Cavaleri de Malta.

 

Un Slavonic Dance al orchestrei Filarmonicii Banatul a deschis concertul lui Jose Carreras de la strandul Tineretului. A urcat apoi pe scena  multasteptatul  tenor care a interpretat Marechiare, compozitie a lui Franceso Paolo Tosti. Pe rand in fata celor aproximativ 6000 de spectatori au urcat sopranele Sabina Puertolas si Alexandra Coman.

distinctii_07O scurta ceremonia a marcat debutul celei de a doua parti a concertului. Carreras a primit din partea primarului Gheorghe Ciuhandu o placheta de argint a orasului dupa care pe scena si in jurul scenei au aparut cavalerii din Ordinul de Malta. Imbracati in haine somptuoase, contele George Popper si sotia acestuia lady Anna Popper i-au inmanat Medalia pentru Glorie si o diploma inramata ca un omagiu adus carierei sale.

Citeşte mai mult...
 
Pregatiri pentru concertul lui Carreras
News - News

Vineri, 18 07 2008, 13:54 Otilia Ploscariu, agenda.ro

Jose Carreras Concert Timisoara Jose Carreras, unul dintre cei mai vestiti tenori ai tuturor timpurilor, va ajunge sambata, la ora 12,45, pe Aeroportul International Timisoara. Artistul va fi intampinat la aeroport de catre viceprimarul Adrian Orza, de maestrul Corneliu Murgu, de directorul Teatrului Maghiar, actorul Balazs Attila, de alte personalitati ale urbei. Vedeta scenei lirice mondiale va sustine duminica, 20 iulie, la ora 20, un concert extraordinar la Strandul Tineretului din Timisoara.

La Strandul Tineretului din Timisoara pregatirile erau in toi pentru concertul lui Jose Carreras.

La intrarea de pe Calea Lugojului, vineri la orele pranzului, se vopsea gardul exterior si se plantau flori de ghiveci. In incinta se imparteau sarcini. Urma sa se traga firele de curent pe scena iar pana seara pe scaunele rezervate publicului vor fi montate numerele de ordine. La intrarea oficiala cativa muncitori pe o scara mobila vopseau exteriorul, iar altii montau toaletele ecologice. In aceeasi locatie a avut loc, pe 19 iulie anul trecut, si concertul Julio Iglesias.

Citeşte mai mult...
 
Concurs!!! Castiga un bilet gratuit la Jose Carreras Concert Live Timisoara
News - News
Scrie o intrebare Maestrului Jose Carreras pe site-ul oficial al concertului de la Timisoara, www.carreras.ro, si poti sa ajungi la concertul sau, din 20 iulie.

Toate intrebarile vor fi traduse in limba spaniola si vor fi date celebrului tenor, cand ajunge la Timisoara. Organizatorii concertului eveniment de la Strandul Tineretului vor premia trei intrebari interesante cu cate un bilet.

 
Regulamentul concursului:

Pot participa toate persoanele, exceptand organizatorii si rudele acestora de gradul intai.

Intrebarile trebuie sa fie formulate corect, folosindu-se un limbaj civilizat.

Participantii trebuie sa lase o adresa de e-mail valida pentru a fi contactati in situatia in care se afla printre castigatori.

Castigatorii vor fi alesi de catre organizatori, de comun acord.

Termenul limita este 18 iulie.

 
Programul concertului Jose Carreras la Timişoara
News - News


Serenade napoletane.

Tango argentinian.

Romeo şi Julieta.

Imn catalan al iubirii.

Toate acestea reprezintă doar o parte din multitudinea de cântece pe care tenorul Jose Carreras le dedică timişorenilor.

Jose Carreras, cel mai tânăr dintre Cei Trei Tenori, va concerta la Timişoara alături de sopranele Sabina Puertolas şi Alexandra Coman, iar dirijorul orchestrei va fi nepotul său, unul dintre cei mai reputaţi dirijori David Gimenez Carreras.

Programul concertului eveniment de la Timişoara cuprinde arii din cunoscutele opere, de la cea mai frumoasă parte din Romeo şi Julieta, opera lui Charles Gounod, după un libret al francezului Jules Barbie, la Musica Proibita (Muzica Interzisă), cea mai cunoscută arie a lui Stanislao Gastaldon, şi cea care l-a aşezat printre valorile culturii italiene, până la melodrama Linda di Chamounix, de Gaetano Donizetti.

Programul cuprinde şi piese din repertoriul internaţional de muzică uşoară şi populară, precum cântece napoletane şi tangourile celui mai celebru argentinian Carlos Gardel.

Şi pentru că este catalan, Jose Carreras va oferi melomanilor timişoreni un imn al iubirii, compus de Josep Ribas, unul dintre cei mai lirici compozitori catalani.

Partea a doua reprezintă punctul culminant al concertului.

Şi în prima parte, şi în a doua, cele două invitate ale maestrului, sopranele Sabina Puértolas şi Alexandra Coman, vor încânta spectatorii cu compoziţii semnate de Antonín Dvořák, Gaetano Donizetti, Charles Gouno, Gerónimo Jiménez şi alţi renumiţi compozitori.

În secunda parte, unul din cei mai mari tenori ai lumii, Jose Carreras, va avea şi câteva dueturi cu sopranele. Mai întâi cu românca Alexandra Coman, iar apoi cu spaniola Sabina Puertolas.

Artiştii internaţionali şi orchestra Filarmonicii Banatul vor fi dirijaţi de bagheta lui David Giménez, nepotul tenorului Jose Carreras.

Sopranele Sabina Puértolas şi Alexandra Coman sunt unele dintre favoritele tenorului Jose Carreras. Succesele înregistrate pe marile scene în compania celor două doamne reprezintă principalul argument.

Sabina Puértolas

sabina_purtolas.jpg

S-a născut în Zaragoza, Spania, dar a obţinut diploma la Conservatorul de muzică “Pablo Sarasate” din Pamplona, studiind în paralel cu Victoria de los Ángeles, Miguel Zanetti şi Dafne Evangelatos. Dintr-o activitate profesională impresionantă menţionăm doar câteva merite, relevante:

- deţinătoarea unei burse Montserrat Caballé şi a altei burse guvernamentale pentru a se perfecţiona în Italia, 4 ani, cu Carlo Bergonzi, la Academia Chiggiana din Siena şi la Academia Verdiana din Busseto.

- Laureată a zeci de concursuri internaţionale printre care se numără şi “Operalia”, concursul tenorului Placido Domingo.

- a urcat pe marile scene din lume, precum Teatrul Scala din Milano, Teatrului Liceu din Barcelona, Opera Naţională din Washington, alături de mari nume ca Placido Domingo, Jose Carreras, Franco Farina şi soprana Ana Maria Sanchez la Las Palmas de Gran Canaria.

- A avut roluri importante în “Nunta lui Figaro”, “Don Giovanni“, “Rigoletto”, “Traviata”, “Bărbierul din Sevilia” etc.

- Timişorenii au avut ocazia să o vadă pe soprana Sabina Puertolas pe scena Operei Române din Timişoara, anul trecut într-un concert extraordinar de muzică spaniolă, din Festivalul Timişoara Muzicală.


Alexandra Coman

alexandra_coman.jpg

Până la vârsta de 30 ani, românca Alexandra Coman se poate mândri cu succese greu de egalat.

Elevă a marelui Luciano Pavarotti, Alexandra a urcat pe scenă în mai multe ocazii alături de Placido Domingo şi Jose Carreras.

A studiat la Bucureşti şi Viena, dar şi în Italia, sub îndrumarea lui Luciano Pavarotti.

Printre operele în care tânăra soprană a avut roluri de succes se numără, Turandot (G. Puccini), Tosca (G. Puccini), Carmen (G. Bizet), Carmina Burana (Carl Orff) etc.

Jose Carreras declara într-un interviu televizat că: „Alexandra Coman este un talent excepţional şi este o onoare pentru mine să împart aceeaşi scenă cu ea”


David GIMÉNEZ CARRERAS

david_gimnez_carreras.jpg

Născut în Barcelona, într-o familie în care strălucea numele unchiului său Jose Carreras, maestrul David Giménez Carreras a început studiul la Conservatorul Teatrului Liceo din Barcelona, pentru a se perfecţiona la Hochschule für Musik din Viena, iar mai târziu, alături de Colin Davis, la Royal Academy of Music.

După debutul cu Orchestra Simfonică din Hamburg din 1994, contractele l-au dus prin toată lumea, dirijiând solişti vocali şi intrumentişti de mare prestigiu în săli de concerte precum Royal Albert Hall din Londra, la Konzerthaus din Viena ori Carnegie Hall şi Avery Fisher Hall din New York. Astfel încât a ajuns în faţa celui mai important public din Europa, Asia şi SUA.

Într-un deceniu, David Giménez Carreras a dirijat mai mult de 200 de orchestre din întreaga lume, fiind unul dintre puţinii hispanici care a reuşit să urce în faţa Filarmonicii din Viena.

A lucrat cu orchestre simfonice de prestigiu din Zurich, Londra, Chicago, Paris, Orchestra Simfonică Royal Opera House din Covent Garden şi multe altele.

A dirijat printre multe opere în Staatsoper din Viena (Carmen şi Sly), Deutsche Oper din Berlín (Aida), Gran Teatre al Liceu din Barcelona (Sly), Opera Real de Madrid (La Bohème) şi în alte oraşe ca Las Palmas de Gran Canaria (Manon şi Văduvă veselă), Washington (Sly) şi Tokio (Samson şi Dalila şi Cavaleria rusticană).

Sub bagheta lui s-au desfăşurat concerte şi turnee ale marilor solişti ca Jose Carreras, Ainhoa Arteta, Roberto Alagna.

Este dirijor titular al Orchestrei Simfonice din Vallès şi dirijor invitat al Orchestrei Simfonice George Enescu din Bucureşti.

Românii l-au văzut prima dată în 1992, la Braşov. De atunci, nepotul marelui tenor a revenit constant, iar anul trecut a urcat pe scena Operei Naţionale Timişoara pentru a oferi publicului “O seară spaniolă”

Au mai rămas puţine zile pentru cumpărarea biletelor

Până la concertul eveniment de la Timişoara, din 20 iulie, de pe Ştrandul Tineretului au mai rămas doar câteva zile.

Mai sunt bilete la categoriile de 100 lei, 120 lei, 150 lei, 200 lei, şi doar câteva la distinsa categorie VIP, de 800 lei, care asigură şi loc la cina cu tenorul.

Biletele se pot cumpăra de la Infocentrul Turistic de pe Alba Iulia, din magazinele Germanos şi Carrefour Voiaj, ori online, de pe siteul www.eventim.ro.

Persoanele care nu se pot deplasa la niciun magazin din diferite motive şi nici nu reuşesc să-şi comande online pot cere sprijinul voluntarilor care le va înmâna biletul. Voluntarii îi vor aduce biletul la locul solicitat fără a percepe niciun comision. Pe voluntari îi puteţi chema fie scriidu-le la “contactul” de pe www.carreras.ro, fie la numărul de telefon scris pe fluturaşi ori în scrisorile distribuite.

Informaţii suplimentare se găsesc pe web-ul oficial al concertului, www.carreras.ro.

Concertul este organizat de Consiliul Local şi Primăria Timişoara, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely şi Asociaţia Culturală Arte Factum.

Sub patronajul primarului Municipiului Timişoara, domnul Gheorghe Ciuhandu

În parteneriat cu Filarmonica Banatul şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara

Sponsori: Compania Fornetti România, OTB Bank România, Compania Mol România.

 
Munca de vară preferată: voluntar la Carreras
News - News

Fie că au dorit să contribuie la un eveniment de prestigiu, ori au căutat experienţă care să conteze mult la CV, tinerii timişioreni şi nu numai au răspuns urgent chemării la voluntariat a organizatorilor concertului Jose Carreras. În 24 de ore de la postarea anunţului că se caută voluntari, tinerii au dat buzna.

Citeşte mai mult...
 
Biletele la Concertul Jose Carreras la Timişoara se vând rapid
News - News

Comunicat de presa:

Bilete Jose Carrers Concert TimisoaraÎn doar 48 de ore de la punerea în vânzare a biletelor la concertul Jose Carreras din 20 iulie, de pe Ştrandul Tineretului Timişoara, Jose Carreras a ajuns pe primul loc în topul www.eventim.ro. Topul este realizat exclusiv pe baza vânzărilor de bilete. După Jose Carreras urmează Def Leppard& Whitesnake, pe locul trei se găseţte Queensyrche şi pe locul patru, Metallica.

Numărătoarea inversă a biletelor la concertul tenorului Jose Carreras a început de la 7 964, acesta fiind numărul iniţial de bilete puse în vânzare prin www.eventim.ro, prin reţeaua de magazine Carrefour Voiaj şi Germanos din toată ţara, sau direct de la punctele de vânzare, precum InfoCentrul Turistic de pe strada Alba Iulia din centrul Timişoarei.

Biletele sunt împărţite pe categorii, cu următoarele preţuri:

VIP : 800 lei

Platina (categoria 1): 200 lei

Gold (categoria 2): 150 lei

Silver (categoria 3): 120 lei

Bronz (categoria 4): 100 lei

Potrivit primului raport de vânzare realizat de eventim.ro către Asociaţia Culturală Arte Factum, cel mai bine vândute bilete sunt cele de VIP 800 lei şi cele de la categoria Platină (200 lei).

Citeşte mai mult...
 
Elevii de la canto ajung în faţa lui Jose Carreras
News - News
Copiii ai cantat Silvia la Colegiul Ion Vidu Zece elevi la secţia de canto a Colegiului Naţional de Artă Ion Vidu Timişoara primesc miercuri, bilete la concertul renumitului tenor Jose Carreras. Tinerii urcă în această seară, de la ora 19, pe scena Colegiul Ion Vidu ca interpreţi în opereta Silvia, de Emmeric Kalman, iar după premiera spectacolului vor primi biletele oferite de Emil Cristescu, preşedintele fondator al Asociaţiei ProFilarmonia şi membru fondator al Asociaţiei Pro Opera

Elevii de la canto îl vor putea auzi şi vedea pe marele artist în 20 iulie, pe Ştrandul Tineretului Timişoara, de pe locurile de la categoria Gold, de 150 lei. Alături de ei alţi zece elevi cu grave deficienţe de văz au mai primit de la Emil Cristescu zece bilete la concertul tenorului.

Concertul lui Jose Carreras la Timişoara este singura apariţie a tenorului catalan în România, dar şi în Europa de Est în cadrul unui amplu turneu pe care Jose Carreras îl desfăşoară în acest an. Pentru concertul din 20 iulie s-au pus în vânzare aproape 8 000 de bilete pe categorii. Preţurile pornesc de la 100 lei şi ajung la 800 lei la categoria VIP, în acest preţ fiind inclusă şi cina festivă alături de Jose Carreras.

Biletele se pot cumpăra, prin sistemul online de vânzare, la adresa www.eventim.ro, prin reţeaua de magazine Carrefour Voiaj şi Germanos din toată ţara, sau direct de la punctele de vânzare, precum InfoCentrul Turistic de pe strada Alba Iulia din centrul Timisoarei. Informaţii suplimentare sunt pe www.carreras.ro.

Organizatori ai concertului lui Jose Carreras Timişoara sunt: Consiliul Local şi Primăria Timişoara, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely şi Asociaţia Culturală Arte Factum, iar sponsori: Fornetti România, OPT Bank, Mol România, Emil Cristescu.