Pregatiri pentru concertul lui Carreras
News - News

Vineri, 18 07 2008, 13:54 Otilia Ploscariu, agenda.ro

Jose Carreras Concert Timisoara Jose Carreras, unul dintre cei mai vestiti tenori ai tuturor timpurilor, va ajunge sambata, la ora 12,45, pe Aeroportul International Timisoara. Artistul va fi intampinat la aeroport de catre viceprimarul Adrian Orza, de maestrul Corneliu Murgu, de directorul Teatrului Maghiar, actorul Balazs Attila, de alte personalitati ale urbei. Vedeta scenei lirice mondiale va sustine duminica, 20 iulie, la ora 20, un concert extraordinar la Strandul Tineretului din Timisoara.

La Strandul Tineretului din Timisoara pregatirile erau in toi pentru concertul lui Jose Carreras.

La intrarea de pe Calea Lugojului, vineri la orele pranzului, se vopsea gardul exterior si se plantau flori de ghiveci. In incinta se imparteau sarcini. Urma sa se traga firele de curent pe scena iar pana seara pe scaunele rezervate publicului vor fi montate numerele de ordine. La intrarea oficiala cativa muncitori pe o scara mobila vopseau exteriorul, iar altii montau toaletele ecologice. In aceeasi locatie a avut loc, pe 19 iulie anul trecut, si concertul Julio Iglesias.

Autobuze spre locatia concertului

Cu ocazia concertului, duminica, Regia Autonoma de Transport Timisoara va pune in circulatie, gratuit, autobuze pentru cei care vor participa la concert. Autobuzele vor circula, incepand cu ora 18, pe traseul Punctele Cardinale - Strandul Tineretului, cu o frecventa de 3 minute si vor opri in toate statiile liniei 11 trolebuz de pe traseu. 

Cazat in apartamentul prezidential

living carreras02Maestrul Jose Carreras impreuna cu intreaga echipa va fi cazat in Timisoara, la hotelul Tresor, aflat la marginea orasului, in proximitatea Strandului Tineretului, locul in care va concerta duminica, incepand cu ora 20. In hotelul de patru stele de langa Padurea Verde, Carreras se va odihni si va servi micul dejun.

Apartamentul, de 120 de metri patrati, in care va sta costa 220 de euro pe noapte si este unul de rang prezidential. Situat la etajul trei, este compus din dormitor, living, (amenajate cu mobilier de cires Louis Philippe si dotate fiecare cu LCD-uri), baie cu jacuzzi si terasa exterioara.

Nepotul tenorului, dirijorul David Gimenez Carreras va fi cazat in acelasi hotel carreasintr-un apartament de lux, a carui tarif este de 150 de euro pe noapte  iar sopranele Sabina Puertolas  si Alexandra Coman in doua camere matrimoniale.

Cadou din partea casei - prosoape si halate cu numele tenorului

Pretentiile tenorului  nu au fost deloc exagerate, spune Luciana Peter, managerul hotelului, care i-a pregatit din partea casei prosoape si halate personalizate. A cerut ca in apartament sa nu fie flori mirositoare sau cu polen, sa existe umidificator de aer, in dormitor o temperatura de 23 de grade Celsius iar in timpul in care se va odihni sa fie bezna totala. 

In privinta mesei, tenorul va opta pentru preparatele meniului international al hotelului. „Ramane doar sa aleaga locul in care va dori sa o serveasca. Fie pe terasa apartamentului sau in restaurantul hotelului” spunea Luciana Peter. Spera ca in final,  Jose Carreras, personalitatea cu cea mai mare notorietate care i-a trecut vreodata pragul hotelului sa fie pe deplin multumit de servicii.