Csak Temesváron: José Carreras koncert!
Magyar - Magyar

A világhírű tenor, aki Placido Domingo-val és az időközben elhunyt Luciano Pavarotti-val megakoncerteket adott az egész világon, idén júliusCsak Temesváron: José Carreras koncert! 20-án az Ifjúsági strandoCsak Temesváron: José Carreras koncert!n a külön erre az eseményre felállított szabadtéri színpadon koncertezik.

A rendkívüli eseményt a Polgármesteri Hivatal, a Csiky Gergely Színház és az Arte Factum Kulturális Egyesület szervezi. José Carreras, aki tavaly Pécsen is fellépett, a magyarországi Megakoncert cég közvetítésével lép színpadra Temesváron.

A koncert szervezői nevében Adrian Orza alpolgármester, Balázs Attila színházigazgató, valamint Vas-Zoltán Iván rendező, Magonyi Zsolt, a Megakoncert cég képviselője és a főszponzor Fornetti cég igazgatója, Pánczél Zoltán harangozták be az eseményt. A Polgármesteri Hivatal 600.000 lejjel és a nézőtér megépítésével támogatja José Carreras temesvári koncertjét.

Carreras egy hazai szopránnal, Adriana Gurbannal együtt lép fel és a Banatul Filharmónia szimfonikus zenekara kíséri. A szervezők azt is bejelentették: a jegyeket tegnaptól már meg lehet rendelni a www.eventim.ro internetes honlapon, 100-200 lejes (rendkívül kedvezményes!) áron. A rendezvényre felépített nézőtéren levő 7964 ülőhely között lesznek 100 lejes (bronze), 120 lejes (silver), 150 lejes (gold) és 200 lejes (platinum) helyek, továbbá 800 lejes VIP helyek.

Utóbbi fajtából csak 100 darabot adnak el és birtokosaik az előadás után együtt költhetik el vacsorájukat a Mesterrel, José Carreras-szal a temesvári Yacht Klubban. Az előadás esetleges nyereségét az Arte Factum Kulturális Egyesület további kulturális projektek megvalósítására fordítja.

nyugatijelen.com, Pataki Zoltán
Hétfõ, 2008. május 26., 19.00

Please click for exchange rates info