Concertul lui Jose Carreras la Timişoara costă peste 500.000 de euro
Presa - Presa

Jose Carreras la Timisoara in Concert RomaniaCel mai important eveniment muzical al anului, concertul marelui tenor Jose Carreras, din 20 iulie de la Ştrandul Tineretului din Timişoara va fi singurul concert pe care acesta îl va susţine în România şi în partea de Est a Europei în acest an.

Conceput ca un proiect cultural de mare amplitudine, în măsură să impună Timişoara ca epicentru al vieţii artistice din România, pentru concertul lui Jose Carreras organizatorii au prevăzut un deviz aproximativ de peste 500.000 de euro, bani ce vor proveni atât din vânzarea celor 7.964 de bilete cât şi din contribuţia celor mai importanţi sponsori ai acesti eveniment (Fornetti România, Mol şi OTP Bank).

Jose Carreras la Timisoara in Concert RomaniaPreţul biletelor (stabilit pe mai multe categorii) este cuprins între 100 de lei (categoria bronz) şi 200 de lei (categoria platină). În premieră, organizatorii acestui eveniment artistic (societatea Mega Koncert din Ungaria n.r.) vor pune în vânzare şi 100 de bilete la categoria VIP, bilete care vor putea fi achiziţionate la preţul de 800 de lei. Persoanele care achiziţionează bilete în sectorul VIP vor putea să participe imediat după concert la o cină festivă cu maestrul Carreras, organizată la Yacht Club Timişoara.

Biletele la concertul Jose Carreras vor putea fi achiziţionate începând de astăzi fie online la adresa www.eventim.ro fie direct de la Infocentrul Turistic din Timişoara, de pe strada Alba Iulia. O parte din bilete vor putea fi cumpărate şi din reţeaua magazinelor Carrefour şi Germanos din toată ţara. Organizatorii acestui eveniment vor scoate la vânzare bilete şi pentru amatorii acestui gen muzical din Ungaria şi Serbia.

Viceprimarul Adrian Orza a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că municipalitatea a achiziţionat 8.000 de scaune special pentru acest eveniment, scaune care vor putea fi folosite şi la alte concerte de acest gen organizate în perioada imediat următoare la Timişoara. Primăria Timişoara şi Consiliul Local au alocat suma de 600.000 de lei pentru organizarea concertului Jose Carreras la Timişoara.

Beneficiile obţinute în urma Concertului Jose Carreras vor fi 100% destinate altor proiecte culturale şi caritabile, realizate de Asociaţia Culturală Arte Factum. Garanţi ai realizării acestei componente cultural-filantropice a proiectului vor fi Ordinul Suveran Sf. Ioan de Ierusalim - Cavaleri de Malta, Federaţia Prioratelor Autonome şi Asociaţia Timisiensis Timişoara.

La eveniment şi-a anunţat prezenţa în calitate de oaspete de onoare, prim-ministrul Guvernului Statului Cavaleresc al Ordinului Suveran Sf. Ioan de Ierusalim, Cavaleri de Malta, prof.dr. Sir George Popper, împreună cu soţia sa, Lady Anna Popper. Organizatorii concertului Jose Carreras au anunţat că au demarat tratativele cu două companii americane de televiziune care ar fi interesate să realizeze un film destinat acestui concert de la Timişoara, în care, pe lângă makingoff-ul spectaclului, să fie prezentată şi Timişoara sub toate aspectele ei economice, culturale şi sociale.

La Concertul Jose Carreras din data de 20 iulie de la Timişoara sunt invitaţi membrii Filarmonicii Banatul precum şi soprana Carmen Gurban. "Evenimentul va relansa cultural acel spaţiu. Nimeni nu va sta în picioare la acest concert. Toţi spectatorii trebuie să vadă ca şi când ar fi în primul rând", a spus Simona Popovici Donici, PR-ul acestui eveniment.

Horaţiu Ardelean, 26 mai 2008
Banateanul