Oglinda venetiana pentru José Carreras
Presa - Presa

Miercuri, 09 07 2008, 09:08

Printre cererile celebrului tenor se numara bomboanele de menta si cafeaua deco

Simona Donici

De trei oglinzi venetiene mari va fi nevoie la strandul Tineretului in 20 iulie, cand unul dintre cei mai celebri tenori ai lumii, Jose Carreras, va canta pentru timisoreni. Se vor oglindi in ele nu doare vedeta evenimentului, ci si soprana spaniola Sabina Puertolas si dirijorul David Giménez Carreras, in cabine care nu exista, dar care vor trebui create, cu conditii speciale, precum, spre pilda, peretii „imbracati” in material alb, nou-nout.

De altfel, extrem de sofisticat si minutios, riderul tehnic al concertului trebuie sa confere evenimentului calitatea pe care numele lui José Carreras o impune. De aceea, marti, viceprimarul Adrian Orza si Balázs Attila, directorul Teatrului Maghiar s-au intalnit la strandul Tineretului, pentru a stabili detaliile amenajarii care va repune in circuitul cultural al Timisoarei un spatiu de spectacol  cu mare potential.

Altminteri, pretentiile maestrului José Carreras in ce priveste „tratatia” la concert sunt cat se poate de.... fara fite:  vedeta vrea cafea decofeinizata, apla plata (si incalzitor pentru apa), sucuri naturale si acidulate si de fructe, gustari cu sunca si branzeturi, ceai negru, verde, de menta si musetel, miere si fructe, bomboane de menta si paine neagra.

La aranjamentele florale insa, artistul e foarte sensibil: buchetele vor fi neaparat alcatuite din flori fara miros puternic si fara polen!

Biletele pentru concertul Jose Carreras la Timisoara, cu preturi intre 100 si 200 de lei, precum si cele de 800 de lei (incluzand cina cu artistul) se pot cumpara de la Infocentrul Turistic de pe strada Alba Iulia si de la Agentia Filarmonicii Banatul, online pe www.eventim.ro sau telefonic, la nr. 0724555917. Evenimentul se desfasoara sub patronajul primarului Timisoarei.