Repetitii pe scena Filarmonicii
Presa - Presa

Sambata, 19 07 2008, 23:5, Otilia Ploscariu

Sabina Puertolas si Alexandra Coman si-au incalzit vocile pentru duminica sub bagheta lui David Ghimenez Carreras


repetitie concert carreras Dirijorul David Gimenez Carreras, nepotul tenorului si-a facut aparitia la Filarmonica Banatul imediat dupa ora 15, unde a repetat pentru concertul de duminica seara impreuna cu orchestra timisoreana  si apoi dupa ora 20, alaturi si de cele doua soprane, Alexandra Coman si Sabina Puertolas.

La incalzirea pentru duminica seara au asistat si impresarul lui Jose Carerras impreuna cei doi sefi de institutii culturale din Timisoara, Ioan Garboni, directorul Filarmonicii si Corneliu Murgu, cel al Operei din Timisoara.

Sabina Puertolas este de loc din Spania.  Intrebata de jurnalisti ce parare are despre fiestele cu tauri din tara  sa de origine, a marturisit ca de cand s-a nascut are imaginea taurilor care alearga pe strazi si ca pentru  ea si conationalii sai e  o sarbatoare traditionala emblema. 

Desi initial era programat ca sambata seara repetitiile sa aiba loc si in prezenta lui Jose Carreras, nepotul acestuia a anuntat ca maestrul este obosit si trebuie sa se refaca dupa un concert pe care l-a sustinut la Luxemburg. 

Dupa sosirea de la aeroport Jose Carreras s-a retras in apartamentul prezidential de la hotelul Tresor unde a servit cina. „Printre preferintele maestrului se numara preparate simple, cum ar fi de exemplu paste cu ulei de masline iar ca  desert inghetata de vanilie cu capsuni” ne-a spus Luciana Peter, managerul hotelului Tresor.  In cazul in care vrea sa faca miscare poate inota in piscina hotelului sau sa joace tenis pe unul din cele doua terenuri de sport.